2011. május 17., kedd

Brávó, Hoffmann!

Jaj, de el vagyok keseredve megint!

A NOL-on ma megjelent Horn Gábor cikkből idézek, a legmellbevágóbb két bekezdést. A szerző személyétől kéretik eltekinteni, mert sajnos amit leírt úgy fajdalmasan igaz, ahogy van!

"Integráció, együttnevelés helyett korai szétválasztás, a leszakadók, lassabban haladók, hátrányban lévők leválasztása, külön kezelése. Igazi barbárság, és nem egyszerűen a leszakadók, hanem legalább ennyire a többség miatt, akik így nem tanulnak meg együtt élni, elviselni, alkalmazkodni. A társadalom végleges és végzetes kettévágása és nem mint következmény, hanem büszkén vállalt cél, feladat."
"Tehetséggondozás címen persze folyik felül is a szegregáció a 6 és 8 osztályos gimnáziumok, mint valami janicsárképző intézetek lebegnek a tervezet kiagyalói fejében, központilag megnövelt óraszámmal, kötelező tantárgyi versennyel, és persze legalább 3 idegennyelvvel. >Hogyan tegyük tönkre gyermekeink kamasz éveit intézményes keretek között< játék részeként. Folyik tehát a magyar közoktatás egyébként sem túl erős intézményeinek szétverése, politikai elfoglalása, teljes központosítása. A középszer intézményes elrendelése."

A teljes cikk itt olvasható: http://nol.hu/velemeny/20110517-itt_a_vege

Nincsenek megjegyzések: