2010. április 14., szerda

B@zz.., közegészségügy!

Ami nálunk egészségügyi ellátás néven megy, az röhej!!!!! :(((((( Mondjuk semmi újat nem mondok ezzel.
Kislányomék a sulival uszodában voltak, hétfő volt az első alkalom. Szépen beszereztünk úszósapit, stb. Erre az usziban kérdezik, van-e szemülcs valakin. Az enyém mondja, hogy igen, a talpán. Ki is szedték, nem úszhat. Ez eddig OK. (Persze nem teljesen, mert szólhattak volna előre, hogy azzal nem lehet úszni, mert fertőzhet. Ilyen tájékozatlan anyuka vagyok, hogy ezt nem tudtam - illetve utólag kapisgáltam, hogy valamelyik kismama könyvben említették... Szegénykém ott sírt az öltözőben, és nézhette, hogy hancúroznak a végén a többiek a vízben.)
Szaladtam hát tegnap az Örs vezér téri SZTK-ba - ott a gyerek szakrendelés. Igen, az IKEA-nál. Kedd, du. 1/4 hét körül. Ott öl a betegirányítóban egy szőkített, berakott hajú satrafa - igazi múlt rendszerbeli csökevény, és tudálékosan felhomályosított az alábbiakról:
1. Időpont nélkül csak sürgős esetben (ez bőrgyógyászaton vajh' mit jelent?)
2. Nincs most rendelés, mert szerda kivételével mindig csak délelőtt van ott a szak-mengele. (Bocs.) Képzelem mekkora lehet a tolongás a napnak ezen szakaszában...
3. A 2. pontból kifolyólag időpont már csak májusban van.

Kérdéseim: miért nem egyszer vannak ott délelőtt, és 4x délután? Mert az emberek délután érnek rá, így legalább rákényszerülnek arra, hogy privát orvoshoz forduljanak? Akkor minek van egyáltalán gyermek bőrgyógyászat? Ja, mert egy ekkora önkormányzatnak, mint a zuglói, kötelező ellátni? Így a kecske is jóllakik (önkormányzat) és a káposzta (délelőtti rendelés idején malmozó/internetező/c orvosok) is megmarad. A beteg, meg hogy egy kisgyerek, akinek bőrpanasza van mit érez, az kit érdekel. Aki tudja, fizessen, ak nem az meg csak ócsó munkaerőnek és plaza fenntartónak kell.
Komolyan, bárki is lesz a képviselő, fel fogom keresni a fogadóóráján. És ahol bírom, terjesztem, milyen rohadékok, és nem vagyok hajlandó belenyugodni abba, hogy "úgy sem fog senkit érdekelni".
Ha van még valakinek ötlete, melyik civil szervezethez lehet fordulni (valami ilyesmi címen kéne megtámadni, hogy nincs valódi szolgáltatás - majd átnézem az Önkormányzati Törvényt), azt szívesen látom.

Nincsenek megjegyzések: