2010. február 1., hétfő

Behavazott Nagykörút, forrócsokival

Kép:www.spottedbylocals.com/.../activity/shopping

A Szamos név hallatán kissé el szoktam húzni a számat, noha a forrócsokijuk – nekem, aki csak szereti, de sokat nem kóstolt - még mindig elsőrangú. A fanyalgás azért, mert agyon marketingelik (ugyanis abban úgy gondolom van valami, hogy jó bornak nem kell cégér), sok helyen jelen van, számos termékük a legtöbb lepukkant éjjel-nappali közértben is kapható. De ami kiverte nálam a biztosítékot az a tavalyi szülinapi torta volt („Sacher”) – nagyon silányra sikeredett.
Szombaton gyönyörű volt Budapest a fél méteres hóban! Gyalogoltunk a körúton kislányommal, mert anyagot vettünk a farsangi jelmezéhez. Azzal vigasztaltam, hogy beülünk a Szamos Royal Hotelben található kávézójába egy forró csokira.
Nagyon szépen megcsinálták a belsejét, igazi békebeli cukrászda benyomását keltette, míg az L-alak másik szárába egy longue-szerű részt alakítottak ki. A kiszolgálás udvarias volt, a csoki sűrű, a tejszínhab – legalábbis részben – nem mű, a sütemény tésztája minőségi.
Jó volt nézni a hóesést, még a körút is békebelinek látszott. És jó, hogy van ilyen hely Budapesten. Szép kis lopott óra volt!

2 megjegyzés:

LARION írta...

Mélisande..., hogy hívják a Húgodat? A rajzfilmes kapcsolódása miatt kérdezem...

Mélisande írta...

Szia! A neve Tünde. A vezetéknevét tudod, az enyémmel azonos, a Klimt-hölgy is arra ment:)