2011. február 21., hétfő

Darabolós feleséggyilkos

Reggel hallom a hírekben valami darabolós gyilkosról, aki kalapáccsal (ez nyilván hirtelen felindulásból kéznél volt) szétverte a felesége fejét, feldarabolta és a Dunába dobta. Utána hozzáttték, hogy az asszony pszichiátriai kezelés alatt állt és alkoholista volt. A férj csak a közös kiskorú gyermek miatt maradt vele. Az ismerősök szerint feszült viszonyuk gyakran torkollt tettlegességbe.
Úgy ám! Így már aztán érthető, miért is ölt meg egy édesanyát. Mi több az is, miért verte a feleségét ("torkollt tettlegességbe"). Tényleg, a végén kicsit nagyot szólt az a kalapács, de hát nem megérdemli az ilyen? A nő alkoholista is volt, meg pszichopata. Szóval van itt enyhítő körülmény bőven.
(Szívesen kinyomoznám azonban, miért ivott a nő? Csak nem depressziós volt? És pszichológushoz fordult, mert persze nyilván vele volt baj. Ebben - ismerve a magyar LÉLEKGYÓGYÁSZOKAT - biztos meg is erősítették, sőt ellátták tanácsokkal, miként is kell alkalmazkodnia. Nem csoda, hogy inni kezdett. Megint tipikus áldozat hibáztatásról van szó, a bántalmazót - ti. gyilkost - meg majd valami nevetséges büntetéssel "jutalmazzák". Ha már most volt házasság hete!

Nincsenek megjegyzések: