2008. szeptember 2., kedd

Csoki lista

Igyekszem a posztot rendszeresen karbantartani. Kedvenc hazai csokiboltok, csokikészítők, cukrászdák, fagyisok Amelyeket kipróbáltam, azokat igyekszem véleményezni, visszajárni. Nagyon szigorú vagyok ám! Örömmel veszek új címeket is! Ahol csalódtam, azoknak jaj!

Csokoládézók
http://www.csokikorzo.hu/index.php
Pécs

http://www.chococafe.hu/c/index
Vác

www.paganinicsokizo.hu/termekek/09itallap.html
Szigetszentmiklós


http://bpex.hu/?obj=2863

http://www.choxolat.hu/

http://bpex.hu/?obj=3713


Csoki készítők

Bonbon Manufaktúra Gyula http://www.cadeaubonbon.hu/
Üzletük van Budapesten és Kecskeméten is, bővebben lásd ott.
http://www.csokolade.net/

http://www.feherhollok.hu/index2.htm
Nagymaros

Stühmer http://www.stuhmer.hu/hu/uzleti_partnereink.php
Régi nosztalgia csokikat gyártanak, viszonylag jó alapanyagokból, elég húzós áron. Gyerekkoromban még lehetett kapni a Korfut, Arany Desszertet, később a Melódiát (utóbbi mondjuk vacak). Van táblás fekete csokijuk is, ami szerintem egyáltalán nem rossz. Nekem egyébként is az a még megengedhető kategória.


Rózsavölgyi Csokoládé http://www.rozsavolgyi.com/
Naggyon előkelő, nagy mennyiséget rendelhetünk netek is, elegáns csomagolásban. Első rangú alapanyag, minden kézzel készül, ennek megfelelő az ára is. Most már van boltjuk is a Belvárosban.

Tokaji Asszú Bonbon http://www.aszuszem.hu/
A Kádár-kor elegáns csokija néhány frekventált helyen kapható. Kézzel készült Szerencsen, szép dobozba csomagolva (az üveges viszont elég közönséges megoldás). 3 puttonyos tokaji asszús töltelék, 40%-os csokiban.


http://www.bences.hu/en/termekek/csokolade

http://www.cacaodoro.hu/index.html

http://www.bakosmarcipan.hu/keret.htm
(Marcipános desszertek)

FG Kézműves Csokoládé http://www.csakcsoki.hu/
A nagymarosi Flamisch Gábor belga alapanyagból, kézzel készített termékei a Csokisszimo üzletben (lásd boltok) kaphatók, illetve neten rendelhetők. Cukrászdinasztia, alighanem nagyon igényesek arra, mit adnak ki a kezükből. Még nem kóstoltam, de tervbevéve, és akkor majd részletesebben. Neten is rendelhető. A fagylaltozó Nagymaroson van.

http://www.chocome.hu/ Lehetőség van saját tervezésű (összetételű) csoki előállítására is.

Csokoládia http://www.csokoladia.hu/ (Budapest, Lágymányos) Van saját készítésű táblás csokijuk, és csokifigurák - szezonnal megfelelően, kapható még néhány torta is, aazt hiszem a Zazie-ból hozatják. A fehér csokijuk első rangú - ezt a fajta csokit könnyű pocsékká tenni, de ha minőségi anyagokat használnak, akkor valami nagyon különleges delikát tud lenni. A táblákat fűszerekkel, gyűmölcsdarabokkal megvadítva is lehet kapni, de a natúr a legjobb. Többit lásd üzletek és csoki készítők alatt.

Keserédes http://www.keseredes.hu (Budapest, Lipótváros) Az eleinte csokoládéboltot működtető tulajdonosok saját bonbonokkal rukkoltak elő, ha jól emlékszem 2009-ben, a Pozsonyi napokon. Még az én elvárásaimat is felülmúlta a "kevesebb - több" alapon összeállított kínálat, a kedvenc virág ízeim mellett ott vannak a fűszeres kreációk (ez mindjárt a virágosok mögött következik szorosan), és igen finom gyülölcs marcipánosak is kaphatók. A málnást melegen ajánlom mindenkinek! Folyamatosan kísérletezgetnek újabb összeállításokkal. És imádom a színes mázas tetejűeket is. Szemnek-szájnak ingere... A top háromban benne vannak, kár, hogy kiesnek a rendszeres útvonalamból!


Csoki üzletek

Cadeau Bonbon http://www.cadeaubonbon.hu/ Gyula, Budapest (Belváros), Kecskemét. Pazar kínálat, a saját mellett tartanak exkluzív küldöldi csokolásékat, kávékat, forrócsoki port, teát, különleges lekvárokat, szirupokat. Sajátból kedvencem az Erkel és Verdi (naná!:), de isteni a pisztáciás, a tokajis, és most hirtelen nem jut más eszembe. A bonbonok viszonylag megfizethető áron vannak, türelmes kiszolgálás, amíg hezitálunk, mit is szeretnénk. Kérésre (némi felárárt természetesen) szép dobozba és papírszatyorba teszik az árut. Iható helyben forrócsoki is, de az pocsék. Pudingszerű valami felhígítva, mellékízzel, tetejére műtejszínhab, csokireszelékkel - ez is főbűn.


http://www.csokikorzo.hu/index.php
Pécs

Édeni Édességek Boltja http://www.stellaceramia.hu/edessegbolt.htm Szentendre fő utcáján, rengeteg féle magyar és külfüldi csoki, sajnos csokitömböt már nem árusítanak, de kézzel készült bonbonokat igen, kínálat dícséretes. Lehet még forró csokit inni, de van tea, szivar, kávé és bor is a kínálatukban.

http://www.exellent.sk/csokolade.htm
Komárom

http://www.izlelo.hu/
Budapest

Keserédes http://www.keseredes.hu/ (Budapest, Új-Lipótváros) már bővíteni volt "kénytelen". Saját készítésű bonbonjaik és tábláik (lásd Csokikészítők) mellett külföldi Fair Trade és egyéb minődésgi csokoládék, forrócsokik kaphatók.
http://bpex.hu/?obj=2863

http://www.tokajiedessegbolt.hu/index.php
Tokaj

http://www.jancsiesjuliska.hu/
Budapest

Csokoládia http://www.csokoladia.hu/ (Budapest, Lágymányos) Pici, békebeli gyarmatáru boltra emlékeztető üzlet a Fehérvári úton. Saját csokijaikon kívül nagyon jó minőségű olasz, francia és belga árut is tartnak, valamint teákat és kávékat. Kapható néhány szelet torta is. (Azt hiszem a Zazie-ból hozatják.)
Le lehet ülni két-három asztalkához csokizni is.

Cukrászdák, kávézók
http://www.cukraszok.hu/szazeves_to.htm
Gyula

http://www.feherhollok.hu/index2.htm
Nagymaros

http://www.szamosmarcipan.hu/

http://www.ruszwurm.hu/

http://www.augusztcukraszda.hu/

http://www.daubnercukraszda.hu/ivy.9A0F2A8D-28B3-44E1-BD11-15146207E121.html

http://www.frohlich.hu/

http://www.bergmanncukraszda.hu/ - Balatonfüred

Nincsenek megjegyzések: