2008. szeptember 1., hétfő

Kufstein - régi blogról idemásolva


2008.01.23. 16:19 Mélisande
Nos, egy gyors kis pillanatfelvétel a "Tyrol gyöngyszemének" nevezett városkáról. Tavaszias idő, kellemes séta a várba, ami hatalmas. A kasszánál magyar nyelvű ismertető is van, de így is összezavarodtam. Ami magyarokat nyilván legjobban érdelki, az a Kaiser Turn, ahol a politikaiakat őrizték - hát nem egy vidám hely. Lejátszanak egy magyar nyelvű filmet, meg van magyar emléktábla több is, be lehet menni a callákba - pl. abba, amelyikben Teleki Blanka lakott. Aztán van még egy múzeum, de az telente zárva, viszont megtekinthető a 62 méter mély kút, ahol egyenest az Inn folyóból hozták fel a vizet, emberek által taposott, ma is működő kerék segítségével. Van egy sziklafolyósó is, de nem mertünk bemenni, csak az elejére. A gyerkőcök is féltek.
Amúgy a város pici, de élhető, cseppnyi középkori (?) maggal (1806-ban ti. a bajorok felégették). Az egyik legpipecebb rész a Römerhof Gasse (Strasse?), színesre pingált borozókkal, boltocskákkal, és a hotellel, ahol laktunk.
http://www.auracher-loechl.at/
A kép előterében van egy étterem, aholvacsoráztunk, én igen finom Tafelspitzét ettem, tomás almapürével és serpenyős krumplival: ha valaki arra jár, kóstolja meg!
Szólj hozzá!
Címkék: utibeszámoló

Nincsenek megjegyzések: